Dome Huis Bouwen

Published Sep 09, 22
6 min read

Mooi Huis BouwenIk zit ook op Instagram, maar daar ben ik nu vrij, niet zo heel actief op, als je het hebt over tijd kiezen. Maar dat is magali. syffo. Bas: Ja, en dat is ook je website toch? Magali: Ja, mijn website is www. syffo. eenvoudig huis bouwen.com. Bas: Precies. Mooi. Nou, ok, dank je wel Magali.

Magali: Yes, jij bedankt. Bedankt voor het luisteren naar de Ondernemen op Slippers podcast. Check voor meer informatie ondernemenopslippers. nl. Tot de volgende keer! Bas: Yes, dat was Magali Renders, mijn eigen CFO. Mooie inzichten gedeeld over hoe je je cijfers beter op orde kan krijgen. Mochten jullie nou dit luisteren en er ook live willen bij zijn, nogmaals, dan kan je naar Plazatalk.

com mocht je meer financieel inzicht willen. Alright, dank je wel allemaal en tot de volgende keer! .

De overwaarde op woningen is de afgelopen jaren fors gestegen (eenvoudig huis bouwen). Wie eerder wil stoppen met werken of na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd wat extra geld te besteden wil hebben, kan een deel van die overwaarde te gelde maken. Je moet daar wel goed bij bedenken dat als je dat geld vervolgens hebt uitgegeven, er wel een hypotheekschuld resteert, waarover je in ieder geval rente moet betalen.

Vooral dankzij de gestegen huizenprijzen - eenvoudig huis bouwen. Maar we zien nog een belangrijk verschil met jongere generaties; hun gemiddelde hypotheek ligt een behoorlijk stuk lager. Dat heeft twee verschillende redenen. In de eerste plaats woont de oudere generatie al langer in hun huidige woning, waardoor de gemiddelde prijs waarvoor zij de woning gekocht hebben, lager ligt.

Huis Bouwen 250.000 EuroEn dus was er ook een kleinere hypotheek nodig. Daarnaast heeft de oudere generatie ook langer de tijd gehad om af te lossen op de hypotheek. De gemiddelde 65- tot 75-jarige met een koopwoning heeft nog een hypotheek van iets minder dan € 90. 000,-, terwijl dat voor dertigers en begin veertigers nog meer dan twee ton is.

Overwaarde in een woning geeft een fijn gevoel, maar is alleen slechts een papieren rijkdom - eenvoudig huis bouwen. Wie minder wil gaan werken of zelfs eerder wil stoppen met werken, kan de overwaarde gebruiken om de lagere inkomsten tot het moment van het bereiken van de AOW- (pensioen) gerechtigde leeftijd te overbruggen. Een andere mogelijkheid is om de overwaarde te gebruiken om een eventueel pensioeninkomen een stukje aan te vullen. eenvoudig huis bouwen.

Zou je graag een dag minder willen werken en ga je bijvoorbeeld van vijf naar vier dagen, dan lever je bruto 20% salaris in. Netto is dat vaak wat minder. Je inkomsten worden dus lager, maar het is ook zaak om naar je uitgaven te kijken, omdat die misschien ook wel iets omhooggaan als je wat meer vrije tijd hebt (als je nu nog een bedrag per maand weet te sparen zonder concreet doel, heb je een kleiner bedrag nodig om maandelijks te overbruggen als je minder gaat werken).

000,-. Als je vijf jaar eerder wilt stoppen met werken, heb je dus als aanvullingsbedrag in die periode € 30. 000,- nodig. Als je een aflossingsvrije hypotheek afsluit en je doet dat bijvoorbeeld tegen een rente van 3%, dan betaal je daar maandelijks € 75,- extra voor. Wil je echt € 500,- meer te besteden hebben per maand, dan moet je een iets hogere hypotheek nemen van € 34.

Je zet vervolgens dit geld op een spaarrekening en boekt daar maandelijks € 575,- van over naar je betaalrekening. eenvoudig huis bouwen - luxe villa bouwen. Kan iedereen zomaar die € 34. 500,- extra lenen? Nee, want de geldverstrekker moet wel akkoord gaan. Die kijkt onder andere naar het inkomen. Is dat nu en in de toekomst voldoende om de hypotheeklasten van te kunnen betalen? Dus er wordt ook gekeken of het toekomstige pensioeninkomen voldoende is om de eventuele huidige en de nieuwe hypotheek te kunnen betalen.

Huis Bouwen Van Karton Of Papier

Tot slot moet je je goed realiseren dat ook na die vijf jaar overbrugging die extra hypotheek gewoon doorloopt, waarvoor dus ook de rentelast blijft gelden - eenvoudig huis bouwen. Maar daardoor heb je wel voor jezelf vijf jaar lang meer vrije tijd gekocht. Als je mensen vraagt of ze tot hun AOW-gerechtigde leeftijd blijven doorwerken, dan zeggen de meeste mensen van niet.

Blijkbaar realiseren die laatsten zich al meer dat als je eerder wilt stoppen met werken, een overbrugging behoorlijk in de papieren gaat lopen. Stel je hebt nu een inkomen van € 50. eenvoudig huis bouwen. 000,- per jaar en je wilt drie jaar eerder stoppen met werken. Dan moet je toch al snel € 36.Dat is dus € 108. 000,- in totaal. Als je ook de extra maandelijks te betalen rente uit dit potje wilt betalen, dan heb je een aflossingsvrije hypotheek van ongeveer € 120. 000,- nodig. eenvoudig huis bouwen. De maandelijkse extra rentelast is dan € 300,-. Heb je nog een bestaande hypotheek waar je tot nu toe nog hypotheekrenteaftrek op had, dan is het goed om je te realiseren dat die wegvalt (als je geen inkomen meer hebt).

Ook bouw je minder pensioen op, omdat de pensioenbijdrage via je werkgever vervalt. Als je bij het bereiken van je AOW-gerechtigde leeftijd een extra stukje inkomen per maand te besteden wilt hebben, dan zul je eerst een inschatting moeten maken voor hoe lang je die pensioenaanvulling wilt hebben. Dat heeft er ook mee te maken waar je in de toekomst nog extra geld voor nodig denkt te hebben.000,- nodig. Maar als je ook de rente mee wilt financieren en niet alleen de tien jaar van de inkomensaanvulling, en ook van bijvoorbeeld je 77e tot 87e , dan heb je een totale hypotheek nodig van ongeveer € 150. eenvoudig huis bouwen. 000. renovatie project.-. Dan gaan we er vanuit dat in de huidige situatie geldt dat je geen rente krijgt op je spaarrekening.

Huis Bouwen Plat Dak

Als het inkomen niet voldoende is, dan is in sommige gevallen nog wel een speciale hypotheek mogelijk, de zogenaamde opeethypotheek. Bij deze hypotheek ontvang je een periodieke maandelijkse aanvulling en wordt de hypotheekrente bij de schuld bijgeschreven. Er zijn slechts een beperkt aantal geldverstrekkers die deze hypotheekvorm kennen (eenvoudig huis bouwen). In alle drie de beschreven voorbeelden, moet je goed realiseren dat je je overwaarde gaat opeten.

De hiervoor beschreven mogelijkheden hebben wel te lijden onder de stijgende rente. Het maakt natuurlijk veel uit of je nu 2%, 3% of een misschien nog hoger rentepercentage moet betalen over je extra aflossingsvrije hypotheek (eenvoudig huis bouwen). Als je de rentelasten mee wilt financieren, heb je een steeds hoger bedrag aan extra hypotheek nodig.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Huis Bouwen Boek

Published Sep 13, 22
10 min read

Modern Huis Bouwen Sims 4

Published Sep 11, 22
11 min read