Beton Huis Bouwen

Published Sep 09, 22
10 min read

Wat Kost Een Huis BouwenJa, op termijn kan je ook kijken naar leningen of investeerders, het ligt eraan wat voor soort bedrijf het is, maar dan moet je daar altijd natuurlijk wel even een businesscase van maken van is die lening een goed idee en die investeerder. Bas: Ja. offerte huis bouwen. Nou ja, hoe ik dus zeg maar zeker in de beginjaren mijn business runde en bijvoorbeeld met het betalen van BTW weet je ik dacht altijd ja, er staat geld op de rekening, ik geef het uit, en op een gegeven moment kwam altijd de BTW denk ik oh, shit, ja, hoe ga ik dat nou betalen? En dan deed ik altijd een paar facturen niet betalen om de BTW te betalen en vervolgens zo weer door te rollen zeg maar.Magali: Ja, in die beginfase ga je nog niet forecasten dan is de meest simpele methode eigenlijk, die hoor je ook weleens in profit first, maar eigenlijk heel simpel gezegd is zo’n potjesmethode, zet die BTW meteen weg op een aparte rekening, dat je hem niet ziet op die lopende rekening - Architect Antwerpen.

Dus voor de starter zou ik zeggen maak die potjes voor BTW, hetzelfde voor de belasting hè, de vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting, ligt eraan of je een eenmanszaak of bv hebt en ook voor investeringen (cottagestijl). Als jij weet ik het, een laptop of iets veel grootser en duurder wil kopen, zet daar dan maandelijks even een potje voor opzij zodat je daar ook het geld voor hebt.Bas: Ja, het probleem met die potjes vond ik altijd eigenlijk moet je boekhouding daar ook voor up to date zijn toch? Of niet? Want als je boekhouding niet up to date is dan zie je niet hoeveel belasting je terug krijgt en hoeveel je moet betalen en dat je eigenlijk weet hoe groot het potje moet zijn.

Ten eerste zou ik altijd zeggen ok, die potjesmethode als je nou nu niet direct de boekhouding op orde hebt, neem dan gewoon tenminste 21% over je omzet dan heb je in ieder geval altijd genoeg opzij gezet, maar waarschijnlijk te veel. Want je mag ook BTW van je kosten eraf halen, alleen boekhouding is eigenlijk iets basaals wat op orde moet zijn en wat je vaak ziet inderdaad jij zei al van mijn grootste fout is een goedkope boekhouder, wat is het resultaat van een goedkope boekhouder, waarschijnlijk dat hij één keer per jaar jouw jaarrekening maakt en vier keer per jaar jouw BTW-aangifte.

Magali: En verder weet je helemaal niks. Terwijl in jouw cijfers van jouw bedrijf staat zoveel info. Ik zeg eigenlijk altijd die cijfers is het resultaat van alle beslissingen die jij neemt als ondernemer die zie jij terug in je cijfers en als jij dat niet inzichtelijk hebt in je boekhouding kan je eigenlijk helemaal geen informatie daaruit halen voor toekomstige beslissingen.

Kosten Houten Huis Bouwen

Bas: Nee, nee, dat was altijd soms wist ik pas een jaar later wat ik echt gedraaid had zeg maar het jaar ervoor en dat was een beetje hoe het in het begin ging en daar– Magali: Mosterd na de maaltijd en bij jou ging het toevallig goed, maar bij een bedrijf die dan minder goed gaat of zoals een Coronacrisis er doorheen komt heeft geen idee aan welke knoppen die kan draaien om het om te turnen. offerte huis bouwen.

Nou ja, om heel eerlijk te zijn, in de beginjaren in de e-commerce, ik noem het de gouden tijden, toen kon ik idiote marges maken en megagrote volumes wegzetten. Dat is het voordeel als je een van de eersten bent tussen haakjes zeg maar die het spel toepast en dan staat er altijd geld op je rekening en dan is alles één groot feest zeg maar, totdat de concurrentie wat toeneemt of je marges gaan wringen of je hebt te veel mensen aangenomen of investeringen gedaan die niet lopen zoals je dacht dat het zou lopen en dan is dat financiële inzicht des te belangrijker.

Magali: Eens, alhoewel ik het niet, inderdaad dat laatste helemaal van dat je in control bent dan en als het even tegenvalt aan welke knoppen je moet draaien, welke kosten kan je direct stopzetten, maar ook als het goed gaat, je kan eigenlijk de cijfers echt zien van ok, waar komt mijn omzet vandaan, waar komen mijn winst vandaan, hoe kan ik die verhogen. offerte huis bouwen.

Dus ook als het heel goed gat kan daar nog veel meer uit te halen zijn en juist dan in goede tijden dat strak zetten zodat je die slechte tijden aan kan. Bas: Juist. Ja, ik ben er ook heel goed in inderdaad, dan kom je weer een tooltje tegen en denk je ah, doe maar weet je, ga ik gebruiken, en dan na 3 maanden ben je alweer vergeten dat je die tool hebt aangeschaft en een jaar later kijk je naar je creditcard statements en denk je shit, ik betaal eigenlijk 100 euro per maand voor iets wat ik niet gebruik - offerte huis bouwen.

Bas: En als je dat 20 keer doet dan loopt het hard op zeg maar, ja. Magali: Ja. Bas: Ja, bizar. En over die winstgevendheid, heb je nou nog tips zeg maar of whatever, bepaalde factoren om die winstgevendheid te gaan vergroten en wat zijn meestal de grootste knoppen waar je dan aan gaat draaien? Magali: Ja, eerste is altijd wel vaak hoor je mensen op winst in euro’s, maar kijk altijd naar je winstpercentage.

000 euro winst hebt op een omzet van 250. 000 euro. Nou, dat is 20%, top, dan ben je lekker bezig - offerte huis bouwen. Maar als jij een Coolblue-achtige onderneming bent dan is de 50. 000 euro over weet ik veel een zeg 5 miljoen is 1% winst dus dat is eigenlijk helemaal niks en dat betekent als de omzet even tegenvalt dat jij direct verlies gaat maken.

Huis Bouwen Met Blokken

Maar zorg nou dat je minimaal een half uur een keer per maand er even bij stil staat, wat zijn je resultaten en probeer patronen te ontdekken want dan zie je ook als de omzet tegenvalt ligt dat dan aan de gemiddelde prijs, ligt dat aan volume, aan bepaalde producten, waar zit dat hem in? mar ook in kosten van hé, welke kant gaat het op, als het kostenpercentage steeds meer stijgt kan je daaraan draaien om je winst te optimaliseren.

Bas: Niet. Magali: Nee, dus zorg dat je maandelijks bepaalde dingen in kaart brengt en niet alleen achteruit kijkt want dat is waar veel mensen hè, in eerste instantie, is ook belangrijk om achteruit te kijken hoe staat het ervoor, maar vervolgens juist die stap te maken in zo’n evaluatie ok, maar wat betekent dat voor komende maand, komend kwartaal en welke beslissingen moet ik maken om bepaalde ja, doelstellingen te halen of het beter te maken.

Ja, exact. Dus de tip was sowieso kijk in percentages. En in een e-commerce business heb je ook nog te maken met voorraad en retouren. Hoe manage je dat optimaal zeg maar om die winst dan nog te verhogen? Magali: Ja, dus retouren is natuurlijk eigenlijk inderdaad binnen e-commerce een mega belangrijke want dat kan enorm hard oplopen.

Bas: Ja, kan je hele winst vernietigen, retouren, letterlijk. Magali: Ja, dus inderdaad van en kom er ook achter wat de reden van retouren is want uiteindelijk zal het vaak dan waarschijnlijk aan de kwaliteit liggen en dat je ook weet wat de reden is zodat je het kan verbeteren (offerte huis bouwen).

Als je het hebt over voorraden dan gaat het met name om van zorg voor die optimale bestelhoeveelheid want nou ja, jij bent gewend om vanuit China te importeren, het kan nogal wat schelen met transportkosten of jij een hele grote order doet of een hele kleine want die transportkosten bij kleine orders zijn natuurlijk verhoudingsgewijs veel groter.

Dus wat voor jou de optimale bestelhoeveelheid is dat je niet te veel voorraad hebt liggen, maar wel het voordeel hebt van die transportkosten. Ja, en daar heb je geen een antwoord op. Dat is ook vaak even testen. Daar komt het wel, testen en dan meten. Bas: Ja. Magali: Daar komt het vaak op neer.

Huis Bouwen Modellen

Bas: Nee, nee, precies. Nou, sowieso dat hele voorraadmanagement is nog wel een spel apart zeg maar als je het mij vraagt ten opzichte van finance. We kregen ook een vraag van Daniel, is logistiek ten opzichte van finance belangrijk? Ja, dat is het wel degelijk als je het mij vraagt.

Ja, vooral in de e-commerce businesses heeft het enorm veel impact, ook de leverancier waar je het trouwens vandaan haalt. Dus niet alleen de voorraad, maar wat zijn de afspraken qua betaaldagen wanneer je moet betalen en dat heeft enorm veel impact op je cashflow. Is dat binnen 15 dagen, 30 dagen, 60 dagen.

Bas: Ja, idealiter betaal je zoveel mogelijk zo laat mogelijk als je het mij vraagt. Magali: Ja, ja. Nou, zo min mogelijk zo laat mogelijk. Bas: Ja, precies. Magali: Je zei zoveel mogelijk. Bas: Ja, je wil een zo groot mogelijk deel van het bedrag bedoel ik zo laat mogelijk betalen want de fabriek betaal je vaak aan met vaak 30% en dan doe je 70% voordat het op de boot gaat of het vliegtuig in in China, maar in de ideale wereld betaal je bijvoorbeeld pas als het in Nederland is aangekomen of zo weet je, dus hoe langer je dat uitstelt of kan uitstellen hoe beter dat is voor je cash positie.

Bas: En ik heb nog een vraag van Clint. Trouwens, als er mensen zijn die dit luisteren en denken ik wil ook een keer live bij zo’n sessie zijn dan kun je via plazatalk. nl/live kun je je aanmelden, dan krijg je een notificatie als we weer live gaan of zijn, maar Clint stelt een vraag, we lopen bijvoorbeeld vast op de juiste softwarepakketten voor e-commerce en de daarbij begeleiding - offerte huis bouwen.Heb jij– Bas: Ja, ik denk meer ook dat het om boekhoudpakketten gaat en hoe je dat dan koppelt aan bol, Amazon en dat soort dingen zeg maar (offerte huis bouwen). Het is ook weer ja, naar mijn idee weer afhankelijk van hoe groot je bent en welke ambities je hebt, of je het internationaal wil gaan verkopen of alleen in Nederland.

Maar ik ben geen expert in die hele softwarepakketten en integraties, maar er zijn genoeg boekhouders die zeg maar gefocust zijn op e-commercepartijen die dat allemaal geautomatiseerd hebben dus dat zou ik ook echt wel adviseren, tenminste als jouw doelstelling is om te groeien. Als je gewoon een klein webshopje vanuit huis wil doen dan is het weer iets anders, maar no ja, met zoiets waar jij mee bezig bent dan wil je gewoon dat dat volledig geautomatiseerd is anders ben je alsnog iemand in jouw team alsnog daar een hele week mee bezig om alles te fixen en dat is ook duur.

Zelf Huis Bouwen Bouwpakket

Magali: Dus automatiseren die handel, ja. Bas: Ja, en misschien om die vraag ook nog even te beantwoorden, wat is nou precies het verschil tussen een CFO en een boekhouder? Ik denk dat het goed is voor jou om dat ook goed uit te leggen. Magali: Ja, heel goed, want wat een boekhouder doet is eigenlijk terugkijken hè, dus alle transacties die geweest zijn die legt hij vast.

Maar die verder kijken ze niet naar patronen, ze kijken niet vooruit. Ze zorgen gewoon dat ze fiscaal aan de regels voldoen. Het grote verschil met een CFO en ik noem mijzelf ook vaak een financieel strateeg, is dat ik met de cijfers die er is vooruitkijk - offerte huis bouwen. Dus welke beslissingen zouden er gemaakt moeten worden, wat zijn handige beslissingen om je bedrijf beter te maken.

Nu heb ik ook bij twee klanten die, dat zijn dan wel grotere die bezig zijn met een serious A-funding met investeerders dus daar moet je dan een 5-jaren financieel plan voor hebben en dat die aannames moeten realistisch zijn maar ook hoe dat loopt met de balans werkkapitaal, maar dan kom ik in een beetje vakjargon terecht. offerte huis bouwen.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Huis Bouwen Boek

Published Sep 13, 22
10 min read

Modern Huis Bouwen Sims 4

Published Sep 11, 22
11 min read